Hollanda’da süt toplantısına katılan Aydın heyeti yurda döndü
Hollanda’da süt toplantısına katılan Aydın heyeti yurda döndü
Aydın’ın da ortağı olduğu, “Güvenilir Süt Güvenilir Gelecek için Sürdürülebilir Süt Hijyeni Eğitim Modeli” projesinin ulusötesi toplantısı Hollanda’da gerçekleştirildi.
Avrupa Birliği Bakanlığı Erasmus+ Programı Ana Eylem 2 (KA2) İyi Uygulamaların Değişimi ve Yenilik için İşbirliği Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar Programı kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Merkezi’nin de roje ortağı olduğu “Sustainable Milk Hygiene Training Model For Safe Milk and Safe Future (Güvenilir Süt Güvenilir Gelecek için Sürdürülebilir Süt Hijyeni Eğitim Modeli)" adlı stratejik ortaklık projesinin 2. ulusötesi toplantısı Hollanda’nın Goutum-Leeuwarden kentinde yapıldı.
12-14 Temmuz 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen ikinci ulusötesi toplantısına Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Reyhan Türkmen, proje görevlileri Sibel Ayhan ve Yaşar Yılmaz, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Proje Koordinatörü Zir. Yük. Müh.İlknur Böğrekci, Proje Koordinatör Yardımcısı Ziraat Mühendisi Dr. Ebru Serter ve Veteriner Hekim Emine Kahraman; Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Ergün Ömer Göksoy, öğretim üyesi Prof. Dr. Şükrü Kırkan, S.S. ÖRKOOP Nazilli ve Çevresi Tarımsal Kalkınma Kooperatifinden Veteriner Hekim Ali Özdeş ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ulusan, Hollanda Dairy Training Centre uzman eğitimci/danışmanları Ciska Anema ve Willem van der Bent, Almanya Akademikerbund Hamburg e.V. proje görevlisi Dr. Agr. H. Rüdiger Wolf ve Asociacesoukroméhozemedelství Ceskérepubliky proje görevlisi Martina Belásová katıldı.
Toplantıyla ilgili olarak Aydın Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan projenin amacı; süt hijyeni için eğitim modeli hazırlama, çiğ süt üretim sektöründeki mesleki grupların uzmanlık ve becerilerini artırma ve bölgemizin çiğ süt üretimini hijyen kriterleri bakımından AB standartlarına ulaştırmaktır. Projenin faaliyet takvimi, bütçe yönetimi, raporlamalar, eğitim modülü, proje kapsamında düzenlenecek ulusötesi toplantı ve eğiticilerin eğitimi, çiğ süt hijyeni konusunda Hollanda ve Avrupa Birliğindeki kurallar, uygulamalar ve eğitimler, ortakların katkısı ve iş bölümü konuları görüşüldü. Proje toplantısı Dairy Training Center ‘ın DTC ve Dairy Campus’deki yerleşkelerinde gerçekleştirildi. Hollanda da sadece tarım sektörüne yönelik olarak faaliyet gösteren Wageningen Üniversitesi’ne bağlı Dairy Campus (Süt İşletmeleri Kampüsü), Üniversite, üretici, araştırma merkezleri, şirketler ve Devlet kurumları ile işbirliği içinde süt sektörünün gelişimine yönelik olarak Araştırma, Eğitim ve Innovasyon Merkezi olarak faaliyet göstermektedir. Proje kapsamında AB standartlarında Çiğ süt Hijyeni standartlarında oluşturulacak olan ‘Çiğ Süt Eğitim Modülü’ Almanya, Çek Cumhuriyeti ve Hollanda ortaklarının görüşleriyle taslak haline getirildi. Aydın’daki Proje Ortağı kurumlardan 20 kişilik uzman grubun Kasım ayı içerisinde Dairy Campus’da katılacakları Eğitici Eğitimi faaliyeti hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Dairy Training Center (Süt İşletmesi Eğitim Merkezi)’nden bir uzmanın Hollanda’da düzenlenecek olan Eğitici Eğitimiyle ilgili olarak, mevcut süt işletmelerinin durumu hakkında bilgi alması ve ilgili uzmanlarla ön çalışmalar gerçekleştirmesi kararlaştırıldı. Proje ortağı Dairy Training Centre’ın işletmelerinin, Dairy Campus (Süt İşletmeleri Kampüsü) ‘nün ve bir süt sığırcılığı işletmesinin ziyaret edildiği toplantı katılım sertifikalarının dağıtımı ile sona erdi” denildi.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.