Hayvancılığın sorunları ve çözüm önerileri

Hayvancılığın sorunları ve çözüm önerileri

Hayvancılığın sorunları ve çözüm önerileri konulu toplantıların üçüncüsü yapıldı

Gerçek Gazetesi
Söke"de hayvancılığının sorunları ve çözüm önerileri konuları tartışılmaya devam ediyor. Hayvan işletmelerinin ve hayvancılıkla uğraşan üreticilerin büyük ilgi gösterdiği toplantılar, Söke Ziraat Odasında 15 günlük peri yotlarla akşam saatlerinde gerçekleştiriliyor.
15 Şubat Çarşamba günü saat 20.00"de üçüncüsü gerçekleştirilen toplantıya, Aydın Süt Birliği Başkanı Servet Başkaya, Aydın Süt Birliği Sorumlu Müdürü Selçuk Başkaya, Söktaş Moova Süt Alım Müdürü Savaş Bosnalı, Argita Şirketi Yem Satış Temsilcisi Mustafa Afacan katıldı.
Söke Ziraat Odası Başkanı M. Kemal Kocabaş toplantıda düşmeye başlayan süt fiyatlarını değerlendireceklerini ve hayvan işletmeleri ile hayvancılıkla uğraşan üreticilerin kooperatifleşme ya da başka seçenekler konusunda görüşlerinin ele alınacağını belirtti.
Söktaş Moova Süt Alım Şefi Savaş Bosnalı, “Moova 80 ton süt işliyor. Kapasite 360 ton. Önümüzdeki Nisan ayından itibaren kriterlerimize uyan sütleri Sökeli üreticilerden alacağız. İşletmemiz Söke Süt üreticilerini öncelikli olarak değerlendiriyor"" dedi.
Agrita Şirketi Yem Satış Bölümü Sorumlusu Mustafa Afacan, üreticilerin örgütlenmesinin önemini vurguladığı konuşmasına şu sözlerle devam etti, “Her şey üreticinin örgütlenmesine bağlı. Eğer örgütlenme sağlanırsa, Sökeli üreticilere, şirketimiz uygun fiyatlarda ve nitelikli yem sağlama konusunda seve seve yardımcı olacağız""
Aydın Süt Birliği"nin 3000 üyesi olduğunu, Söke"den 400 üyenin bulunduğunu ve bunlardan 310 kişinin süt primlerinden faydalandığını belirten Aydın Süt Birliği Başkanı Servet Başkaya, “Söke"de 156 Damızlık Birliği üyesi var. Süt fiyatlarıyla ilgili Süt Birliği, Ziraat Odaları, Ulusal Süt Konseyinin 2011 yılı Ekim ve Aralık aylarında yaptıkları toplantılarda 1 Ocak 2012 ile 30 Haziran 2012 arasında süt fiyatlarının düşürülmeyeceği kararı alınmıştı. Şu ana kadar Türkiye ölçeğinde alım yapan firmalar, ürettikleri malı satmaktan şikayetçiler. Fiyatları geri çekmek istiyorlar. Kısmen de çekmeye başladıkları haberini alıyoruz. SEK Firması Aydın"dan süt almayı durdurdu. Baharla birlikte yine sıkıntı olacak gibi görünüyor. Sütte fiyatın 6 ay düşürülmeyeceği kararının uygulanmasının takipçisi olacağız"" dedi.
Servet Başkaya"nın konuşmasından sonra üreticilerin örgütlenmesi konusunun tartışıldığı toplantıda hayvancılıkla ilgili kooperatifin kurulması kararlaştırıldı.
Kooperatif kurma çalışmalarına gönüllü katılacak olan isimler ise şöyle; Esattin Kuru, Kadir Çalışkan, Ahmet Aras, Murat Talancı, Hakan Karakaya, Ali Bilir, İlker Yaman, Abdurrahim Mohaç, Mehmet Kabasakal, Cafer Korkut, Salih Çelik, Uğur Kara.
Bir sonraki toplantının 29 Şubat 2012 saat 20.00"da Ziraat Odasında yapılması kararlaştırıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.