GENÇ MİMARLAR ULUSAL KUŞADASI YAZ OKULUNDA BULUŞTU

GENÇ MİMARLAR ULUSAL KUŞADASI YAZ OKULUNDA BULUŞTU

Kuşadası Belediyesi Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Mimarlar Odası Kuşadası Temsilciliği, Mimarlık Vakfı, Tasarım Rehberleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Derneği tarafından ortaklaşa organize edilen, Ulusal Kuşadası Yaz Okulu tamamlandı.

Türkiye'nin farkı bölgelerinden Üniversitelerin mimarlık bölümü öğrencilerinin katılımı ile tamamlanan ve 10 gün süren Ulusal Kuşadası Yaz Okulu'nda öğrenciler planlı yapılaşma ve yerel dokunun korunması hakkında bilgi edinip, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doçent Doktor Selim Ökem, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Doçent İkbal Ece Postacı, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doktor Tolga İlter, Tasarım Rehberleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Derneği Üyeleri Esin Hasgül ve Esra Turgut, İzmir İleri Teknoloji Enstitüsü'nden Ceren Doğan Dervişoğlu ve İzmir Mimarlar Odası Kuşadası Temsilcisi Fatma Köksal tarafından verilen derslere katıldılar. Yaz okuluna katılan öğrenciler yaptıkları çalışmaları Kuşadası İstasyon Topluluğu'nda gerçekleştirilen program ile birlikte sonlandırdılar. Kuşadası İstasyon Topluluğu'nda gerçekleştirilen programa, Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Kuşadası Belediye Meclis Üyesi Ali Genç, İzmir Mimarlar Odası Başkanı İlker Kahraman, İzmir Mimarlar Odası Kuşadası Temsilcisi Fatma Köksal, Kuşadası Kent Konseyi Başkanı Mustafa Ünver, Caferli Güzelleştirme Derneği Başkanı Nazlı Deniz Kuruoğlu, Kirazlı Ekolojik Yaşam Derneği Başkanı Nihat Fırat, Ekosistemi Koruma ve Doğa Severler Derneği Başkanı Bahattin Sürücü, Kuşadası Çevre Platformu Temsilcisi Bülent Tokuçoğlu ve Kuşadalılar katıldı.

ULUSAL KUŞADASI YAZ OKULU GELENEKSEL HALE GELMELİDİR

Programın açılış konuşmasını İzmir Mimarlar Odası Kuşadası Temsilcisi Fatma Köksal yaptı. Bu yıl ilk defa gerçekleştirilen yaz okulunun geleneksel hâle gelmesine değinen Köksal, "Ulusal Kuşadası Yaz Okulu projesi kapsamında çok keyifli bir üretim süreci geçirdik. Öğrencilerimiz tarafından Kuşadası'nın sahil şeridinde, Caferli ve Kirazlı Mahalleleri'nde yapılan incelemeler sonucunda tarımsal kökenden gelen bir kent olan Kuşadası'nın zaman içerisinde turizm kenti haline gelmesiyle birlikte yaşamış olduğu alt yapı ve mimari sorunları öğretim üyelerimiz ile birlikte öğrencilerimiz yaptıkları araştırmalar ile ele aldılar. Yaptıkları çalışmalardan dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu yıl ilk defa gerçekleştirilen yaz okulu projemizin geleneksel olarak devam etmesini temenni ediyoruz." şeklinde konuştu. Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel ise, Kuşadası için yapılacak çalışmaların en iyi şekilde yapılmasının azim ve gayreti içerisinde hareket edilmesi gerektiğine değinerek yaz okuluna katılan öğrencilere ve öğretim üyelerine teşekkür etti. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Doçent İkbal Ece Postalcı ise yaptığı konuşmada Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel'e teşekkür ederek, "Bu tarz projelerin gerçekleştirilmesi için en çok yerel yönetimlerin ve derneklerin desteğine ihtiyaç duyuyoruz. Bu desteği alarak Ulusal Kuşadası Yaz Okulu'nda çalışmalarımızı sürdürmemize katkı sunan tüm sivil toplum kuruluşları ve derneklere teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Kuşadası İstasyon Topluluğu'nda gerçekleştirilen toplantı Ulusal Kuşadası Yaz Okulu Projesi'ne katılan öğrencilere katılım belgelerinin verilmesi ile birlikte tamamlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.