GEKA yönetimi proje teklif çağrılarını değerlendirdi
Aydın, Denizli ve Muğla illerinin yer aldığı Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın 73. Yönetim Kurulu toplantısı Muğla’nın Ula ilçesine bağlı turistik Akyaka mahallesinde dönem Başkanı Denizli Valisi Şükrü Kocatepe başkanlığında yapıldı.
Toplantıya Kocatepe’nin yanı sıra Muğla Valisi Amir Çiçek, Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Muğla Vali Amir Çiçek, toplantıya ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını söylerken, GEKA Dönem Başkanı Denizli Valisi Kocatepe, Ajansın geride kalan 6 aylık dönemin değerlendirmesinin yapılacağını, önümüzdeki dönem gerçekleştirmeyi planladıkları proje ve faaliyetlerin görüşülmesinin ardından yurt içi ve yurt dışı fuarlara katılım hakkında da görüşlerin alınacağını açıkladı. Vali Kocatepe, “Ajansımızın destek olması için yaptıkları başvuruların değerlendirilmesi, Doğrudan Faaliyet Desteği programı kapsamında son dönemde başvurusu yapılan projeler ile ilgili nihai kararın verilmesi ve ajansımızın Şubat ayı içinde ilan ettiği 25 milyon TL bütçeli 2015 yılı proje teklif çağrısı kapsamındaki ‘Alternatif Turizm, Ü retim ve Ticaret Altyapısının Geliştirilmesi ile Yenilenebilir Enerji’ mali destek programlarında desteklenecek projeler ile ilgili değerlendirme sonuçları karara bağlanacak” dedi.
TURİZME GEKA DESTEĞİ
GEKA Dönem Başkanı Kocatepe, “Ajansımıza sunulan toplam 165 proje ile programlar kapsamında GEKA’dan talep edilen destek tutarı 70 milyon TL’dir. Bu projeler ile öngörülen toplam yatırım teklifi tutarı da 130 milyon TL’dir. Değerlendirme süreci tamamlanan programlarımızda ise Güney ege Bölgesi’nde alternatif turizmin yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi amacını taşıyan ‘Alternatif Turizm Mali Destek Programı’ kapsamında kâr amacı güden şirketler tarafından 50 proje ve kâr amacı gütmeyen kurumlar tarafından da 64 proje başvurusu yapıldı. 114 proje başvurusu ile 87,2 milyon TL’lik yatırım talebi alınmış, bu potansiyel yatırım miktarının 45,7 milyon TL’si GEKA’dan talep edilmiştir” dedi.
HİBE ALMAYA HAK KAZANAN PROJELER DEĞERLENDİRİLDİ
Üretim ve Ticaret Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında 24 proje başvurusu yapıldığını belirten Vali Kocatepe, “Bu program kapsamında sunulan projelerde de ajanstan talep edilen miktar 10,2 milyon TL olmuştur. Projelerin toplam maliyet değeri 19,5 milyon TL’dir. Bölgemizde yenilenebilir enerji kullanımının yaygınlaştırılması ve enerji maliyetlerinin azaltılması amacıyla kâr amacı gütmeyen kuruluşlara yönelik tasarlanan ‘Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programı’ için yapılan başvuruların toplam yatırım miktarı 23,3 milyon TL olup, 12,9 milyon TL’si ajansımızdan talep edilmektedir. 15 Mayıs 2015 tarihinde başvuru süreci tamamlanarak değerlendirmelerinin başladığı Proje Teklif Çağrısı’nda ön inceleme, bağımsız değerlendirici ve değerlendirme komitesi aşamaları tamamlanmıştır. Bugünkü toplantımızda GEKA Yönetim Kurulu olarak değerlendirme süreçleri geçerek hibe almaya hak kazanan başarılı projeler incelenecek. Projelerin bölgemiz ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.