Efeler Belediyesi’ni çiftliğe çevirmişler

Efeler Belediyesi’ni çiftliğe çevirmişler

Efeler 09 Spor Kulübü’nün yediği naneler bir bir ortaya çıkıyor

Türlü şaibe iddialarının odağında olan Efeler 09 Spor Kulübü’ne, Zafer Mahallesi’nde Efeler Belediyesi’nin iştiraki Efebel A.Ş. üzerinden 2021-2026 yılları arasını kapsayacak şekilde 5 yıllığına dayalı döşeli bina kiralandığı ortaya çıktı. Tüm giderlerini Efeler Belediyesi’nin karşıladığı söz konusu binayı, yerel seçimler öncesindeki 3 yıldan bu yana Efeler 09 Spor Kulübü futbolcularının kullandığı öğrenilirken, süreç dahilinde belediye çalışanlarının futbolcuların emrine amade kılınmasıysa bu kadarına pes dedirtti.
Kulüp Başkanlığını Efeler önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın oğlu Eymen Atay’ın üstlendiği ve yerel seçimlerde babasının hüsrana uğramasının ardından ekonomik darboğaza girilmesi üzerine 3. Lig sezon bitiminde yüklü miktarda para karşılığı Mahmut Gözüaçık’a devrettiği Efeler 09 Spor Kulübü, son olarak skandal bir gelişmeyle yine gündeme geldi. Kulübe Efeler Belediyesi’nin iştiraki Efebel A.Ş. üzerinden Zafer Mahallesi’nde, 2021-2026 yıllarını kapsayacak şekilde dayalı döşeli özel bina tahsis edildiğinin ortaya çıkması ağızları açık bıraktı. Tüm giderlerinin belediye kasasından karşılandığı futbolculara süreç dahilinde belediye çalışanlarının da hizmet ettiği öğrenilirken, Elektronik Kamu Alımları Platformu’nda (EKAP) yer alan bilgilere göre, 2022-2023 yıllarında gündüz bakım evleri için yapılan 20 milyon lira değerindeki yemek ihalesi sonucunda temin edilen yemeklerin de kulübün emrine tahsis edilmesi, kamu kaynaklarının nasıl iç edildiğini de gözler önüne serdi.
KULÜP ÇALIŞANLARI BELEDİYE PERSONELİ ÇIKTI
31 Mart’ta Fatih Atay’ın yerel seçimleri kaybettiğinin anlaşılması üzerine futbolcuların akşam saatlerinde binayı alkol şişelerini dahi uluorta bırakacak şekilde apar topar terkettiği de gözlemlenirken, kulüp ile belediye arasında herhangi bir sözleşme olmadan kanuna aykırı olarak dayalı döşeli özel bina tahsis edildiğinin ortaya çıkması, kafalarda türlü soru işaretleri de doğurdu. Efeler 09 Spor Kulübü bünyesindeki antrenörden çalışanlara ve hatta amigoya kadar çok sayıda kişinin Efeler Belediyesi’nden maaşa bağlandığı da öğrenilirken, maaşlarının daha yüksek gösterilmesi için bu kişilere bayram tatil günlerinde de çalışıyormuş gibi ek mesai yazılmasıysa akıllara durgunluk verdi. Efeler Belediyesi’nde yeni yönetimin skandal boyuta varan ölçekte kulüp adına çalışanlar olduğunu farketmesi üzerine söz konusu kişilerin iş akdine son verildiği öğrenilirken, yıllarca kulüp bünyesinde istihdam edilerek Efeler Belediyesi’nden haksız kazanç sağlayan personelin belediyeye ihtarname çekme suretiyle tazminat elde etme yoluna gitmesiyse pişkinlik olarak değerlendirildi.
YENİ YÖNETİM YASAL YOLLARA BAŞVURACAK
Öte yandan gelinen sürece dönük bakıldığında, özel bina tahsis edilerek belediye personelinin emrine amade kılındığı Efeler 09 Spor Kulübü’ne, Eymen Atay’ın başkanlık görevini yürüttüğü dönemde Efeler Belediyesi’nin imkanları kullanılarak 31 Mart 2024 tarihine kadar aktarılan paranın miktarı da halen gizemini koruyor. Efeler 09 Spor Kulübü üzerinden belediyenin sağladığı türlü imar ruhsatı karşılığı gayriresmi bağışlarla birlikte tüm çıplaklığıyla ortaya çıkmaya başlayan usulsüzlükler silsilesi hakkında Baba ve oğul Atay’ların sessizliğini korumasına anlam verilemiyor. Edilen bilgilere göre ayrıca Efeler Belediyesi’nin yeni yönetimi tarafından söz konusu usulsüzlüklerle ilgili Eymen Atay döneminde belediyenin hangi imkanlarından yararlanıldığının açığa çıkması ve sürecin tüm yönleriyle aydınlatılması adına yasal yollara başvurmaya da hazırlanılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.