Dansın Efeleri şampiyonluğa oynuyor
Dansın Efeleri şampiyonluğa oynuyor
Gerçek Gazetesi
Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında Aydın ilinin ve Adnan Menderes Üniversitesi"nin (ADÜ) tanıtımına büyük katkı sağlayan ADÜ Folklor Topluluğu üniversitelerarası halkoyunları yarışmasında da iddialı.
ADÜ"nün 35 öğrenci topluluğundan biri olan ADÜ Folklor Topluluğu, katıldığı bölgesel ve ulusal yarışmalarda elde ettiği başarılardan aldığı cesaretle Üniversitelerarası Halk Oyunları Yarışması"nda birinci olmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Daha önce üçüncülük kupasını ADÜ"ye kazandıran topluluk, haftanın en az üç günü gerçekleştirdikleri provalarda efeler diyarını en iyi şekilde temsil etmek için büyük çaba gösteriyor.
Üniversitenin bir bölgenin kültürel zenginliğini, gelenek ve göreneklerini, inançlarını ve umutlarını en iyi yansıtan folklor aktivitesini yaşatmak ve tanıtmak için kurduğu ilk topluluklar arasında yer alan ADÜ Folklor Topluluğu, kurulduğu günden bugüne gerek Üniversitesinin gerekse Aydın"ın gururu olmaya devam ediyor. Katıldığı yerel ve ulusal müsabakalarda başarılı sonuçlar alan, yurt dışında Aydın"ı ve ADÜ"yü tanıtan Folklor Topluluğu, Nisan ve Mayıs 2010 tarihinde iki etapta gerçekleştirilecek yarışma için aralıksız çalışıyor. Yarışmaya katılacak 16"sı kız 32 kişilik ekiple çalıştırıcı hocalar eşliğinde üniversitenin SKS Salonunda aralıksız prova yapan topluluk, Zeybek, Fethiye, Kırklareli, Rize, Akçaabat ve Çiftetelli"nin de aralarında olduğu pek çok yörenin dansını başarı ile oynuyor.
TOPLULUĞU
TÜRKİYE ÇAPINDA
TANINMIŞ
EĞİTMENLER
ÇALIŞTIRIYOR
ADÜ Folklor Topluğu, yarışmaya Türkiye çapında tanınan ve yarışma tecrübesi olan çalıştırıcılarla çalışıyor. Bunu için her yılın başında topluluk yönetim kurulu, danışman ve ilgili rektör yardımcısı bir araya gelerek eğiticilerin kim olacağına karar veriyor ve gerekli sözleşmeler imzalanıyor. Topluluk, bu yıl da Aydın"ın en iyi folklor hocaları ile çalışıyor.
ÜNİVERSİTE
ETKİNLİKLERİNDE
HEP ONLAR VAR
Eğitim öğretim dönemi başlarken yarışmaya katılacak ekip ve gösterilere katılacak ekip olarak iş bölümüne giderek sistemli ve düzenli çalışan topluluk, Üniversitenin açılışkapanış gösterileri dahil özel gün ve gecelerinde aktif olarak yer alıyor.
Üniversitesini ve yöresini her platformda temsil eden topluluk, Isparta"dan Marmaris"e, Gaziantep"ten İzmir"e pek çok ilde gösteri yapıyor. Yurt dışından da sürekli davet alan Ttpluluk, bu yıl Portekiz"e giderek Folklor Dansı"nı uluslararası arenada da sergiledi.
ZİRAAT FAKÜLTESİ
BÜNYESİNDE
KURULDU
ADÜ Ziraat Fakültesi bünyesinde 2001 yılında gönüllü bir grup öğrencinin Arş. Gör. Dr. Murat Yılmaz danışmanlığında kurduğu topluluk, 2003 yılında diğer fakülte ve yüksekokullardaki öğrencilerinin katılımıyla ADÜ Folklor Topluluğu ismini aldı. Şu anda Ziraat, FenEdebiyat, Eğitim, Aydın Meslek ve BESYO öğrencilerinin ağırlıklı olduğu Topluluğun 150 gönüllü üyesi bulunuyor. (iha)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.