Çine Arıcılık Müzesi’nde ziyaretçilerde üretim yapabilecek

Çine Arıcılık Müzesi’nde ziyaretçilerde üretim yapabilecek

Çine Arıcılık Müzesi’nde ziyaretçilerde üretim yapabilecek

İMDAT GÜÇLÜ
Gerçek Gazetesi
Arıcılığın gelişimini desteklemek, tüketiciyi bilinçlendirmek amacıyla 2700 metrekare arazi üzerine kurulu olan, mimarisini Cengiz Bektaş"ın yaptığı, içinde geçmişten-bugüne arıcılık araç gereç ve materyallerinin teşhir edildiği bir mekânın yanı sıra 40 kişilik bir eğitim salonunun, kafeterya ve çocuk oyun alanının da bulunduğu Çine Arıcılık Müzesi; Çine Belediyesi, ADÜ Meslek Yüksek Okulu ve Çine Gelişim Vakfı işbirliği ile inşa edildi.
Türkiye"de yeni yaygınlaşmaya başlayan ihtisas müzeciliğinin özgün örneklerinden biri olan Çine Arıcılık Müzesi bir yeniliğe daha imza atarak, müze ziyaretçilerine kendi elleriyle polen, propolis ve arısütü üretme olanağı hazırladı.
Müzede gerçekleştirilen ilk üretim deneyiminin konukları medya mensupları oldu. ADÜ Çine meslek yüksek okulu öğretim görevlilerinden Mustafa Köseoğlu tarafından bilgilendirilen gazeteciler kendi elleriyle arısütü üretme imkânına da sahip oldular.
İlk üretim deneyimine katılan Çine Gelişim Vakfı Başkanı Osman Aydın, “Bal üretiminde 4. sırada. Arı kolonisi varlığı bakımından 2. sırada olan ülkemizde arıcılar, diğer üreticiler gibi müşkül durumda. Tarımı yeniden ayağa kaldırabilmek için üretici ile tüketiciyi bir araya getirecek yeni ve yaratıcı yollar bulmak, arı gibi çalışmak gerekiyor” dedi.
Gazetecilerle birlikte Mustafa Köseoğlu"nun seminerine katılan Osman Aydın arısütü de üretti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.