CHP’li Süleyman Bülbül: Devleti yönetmekte aciziyet gösteriyorlar

CHP’li Süleyman Bülbül: Devleti yönetmekte aciziyet gösteriyorlar

Milletvekili Süleyman Bülbül: "Sayın Cumhurbaşkanı, Saraydaki Uçakları Satın ve Yangın Söndürme Uçakları Alın!"

CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, son günlerde artan orman yangınlarına karşı hükümetin yetersizliğini sert bir şekilde eleştirdi. Bülbül, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, saraydaki uçakları satarak yangın söndürme uçakları almasını önerdi ve Orman Bakanı’nı istifaya davet etti.

"LİYAKATSİZLİK YÜZÜNDEN YETERLİ ÖNLEM ALINMIYOR"

Süleyman Bülbül, Orman Bakanı'nın liyakatsiz olduğunu vurgulayarak, "Sayın Orman Bakanı’nın mesleği Anadolu Ajansı'ndan gelme, orman mühendisi değil, ziraat mühendisi değil. Bu konuda herhangi bir liyakati yok. AK Parti'nin yıllardan gelen bir özelliği var: Liyakat önemli değil. Bakan yaptığım seni, işi bitirin diyorlar. İşte geldiğimiz nokta bu," dedi.

"YANGINLARA KARŞI NEDEN YETERLİ ÖNLEM ALINMIYOR?"

Bülbül, Orman Bakanlığı’na defalarca önerge verdiklerini belirterek, "Neden uçak ve helikopter sayısını artırmıyorsunuz? Neden yeterli önlem almıyorsunuz? Bu soruların cevabı liyakatsizlikte yatıyor," ifadelerini kullandı.

"CUMHURBAŞKANI’NA ÇAĞRI: SARAY HARCAMALARINI AZALTIN, UÇAKLARI SATIN!"

CHP Milletvekili, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, "Sarayda yaptığınız harcamaları bir kenara bırakın. 13 tane uçağınız var, satın o uçakları ve yangın söndürme uçakları alın. Bu ülkenin ormanlarını korumak hepimizin sorumluluğu. Orman yangınlarına karşı yeterli önlem alınmadığı için ülkemiz yanıyor," dedi.

"ORMAN BAKANINI İSTİFAYA DAVET EDİYORUM"

Bülbül, Orman Bakanı’nın başarısız olduğunu belirterek, "Sayın Orman Bakanı, bu görevde liyakatli olmadığını bir kez daha göstermiştir. Kendisi bu görevi daha fazla sürdüremeyeceği için istifa etmeli," şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.