CHP’Lİ BÜLBÜL: "TARİHİMİZİN KARA LEKESİ 12 EYLÜL"

CHP’Lİ BÜLBÜL: "TARİHİMİZİN KARA LEKESİ 12 EYLÜL"

CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, 12 Eylül 1980 darbesinin 44. yıldönümü dolayısıyla açıklama yaptı.

CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, 12 Eylül 1980 darbesinin 44. yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, darbeyi gerçekleştirenleri ve bundan fayda sağlayanları lanetliyorum diyerek, demokrasiyi yok etmeye çalışan her türlü darbenin karşısında dimdik duracaklarını vurguladı.

CHP’li Bülbül, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Tarihimizin kara lekesi olan 12 Eylül, demokrasinin postallarla ezildiği kara bir gündür. Bu faşist darbenin mimarlarını ve ondan fayda sağlayanları lanetliyorum. 12 Eylül’ün yarattığı acılar ve demokrasimize vurduğu darbe, hafızalarımızda derin izler bırakmıştır. Türkiye’de 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi sonrasındaki askeri yönetim döneminde resmi kayıtlara göre 650 bin kişi gözaltına alındı, 230 bin kişi askeri mahkemelerde yargılandı. Bu dönemde, 1 milyon 683 kişi fişlenirken, binlerce kamu görevlisi 1402 Sayılı Kanun gereğince kamu görevinden mahrum edildi. Tespit edilebilen gözaltında ya da hapishanelerde, işkence vb. yöntemlerle ölüm sayısı 229 oldu. 700 kişinin idamı istendi ve bunlardan 50’si (17 ‘si siyasi hükümlü olmak üzere) idam edildi. Bugün hala o karanlık günün izlerini taşımaya devam ediyoruz."

"DARBELERE KARŞI DİMDİK DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

CHP olarak her türlü darbenin karşısında durduklarını ve durmaya devam edeceklerini belirten Bülbül, "Demokrasiyi yok etmeye çalışan her türlü girişime karşı mücadelemizi sürdürüyoruz. Sivil ya da askeri, hangi türden olursa olsun, darbeler karşısında Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman demokrasiden yana tavır aldık ve almaya devam edeceğiz. 12 Eylül’ün karanlık izlerini silmek için daha çok çalışacağız" dedi.

Bülbül, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Bu karanlık günü unutmamak ve unutturmamak için mücadelemiz sürecek. Demokrasi, özgürlük ve adaletin savunucusu olarak her türlü antidemokratik uygulamaların karşısında duracağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.