CHP Heyeti Nazilli Ovasındaki sorunları çiftcilerden dinledi
CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır , Nazilli İlçe Başkanı Serdar Alptekin , Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ve Meclis üyeleri ile birlikte Nazilli ovasındaki sorunları çiftcilerin yanına ziyaret ederek onlardan dinledi.
CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır , "Memleketimizin her köşesindeki çiftçilerimizin sorunları, talepleri aynı iken ve bunları her kesim dile getirirken bir tek Akp hükümeti üretim karşıtı politikaları gereği çiftçilerimizi duymazdan ve görmezden gelmeye inatla devam ediyor. " dedi.
CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır , devamında şunları kaydetti.
Nazilli Ovası’nda çiftçilerimizle buluştuk. Sorunlarını dinledik. Seneler öncesinden iklim krizi ile ilgili ciddi endişeler söz konusu iken Sulama Birlikleri çiftçilerimizin sulama çalışmalarına yönelik hiçbir proje geliştirmemiş aksine yılda 4 kez yapılan sulama bu yıl 2’ye düşürmüştür. Aydın gibi sıcak bir iklimde bu sulamanın 2’ye düşürülmesi çiftçilerimize üretim yapmasına engel olmaktadır. Yonca, mısır, patates, nar, portakal gibi ürünlerin kentimizde yoğun olarak yetiştirildiğini düşündüğümüzde bu ürünlerin daha çok sulamaya ihtiyaç duyduğu ne yazık ki çiftçilerimiz tarafından yüksek bir sesle dile getirilse de Sulama Birlikleri liyakatsız atamalar, işi bilmeyen yöneticiler tarafından çiftçilerimizin bu taleplerine karşılık vermiyor üstüne üstelik sulama kanallarında temizlik çalışması dahi yapılmıyor.
Trajikomik olan bir başka olay da yine bu iktidarın üreticiden, çiftçiden ne kadar uzak olduğunun net bir göstergesidir. Çiftçiye yılda 2 kez sulama yapılacakken çiftçi bunun Aydın gibi sıcak bir iklimde minimum 4 sulamanın üretimde fayda sağlayacağını söylüyor ve talep ediyor. Buna karşılık çiftçilere artezyen kuyusu açmalarını öneriyorlar. Fakat artezyen kuyusu ciddi bir maliyet gerektiriyor. Peki bu kuyuları açmak için devletten destek var mı ? YOK. Peki bu kuyuları açmak için bu işi yapan esnafa sokağa çıkma yasağında muafiyet var mı ? YOK. Mazot pahalı, girdi ücretleri pahalı, hükümetin çiftçiye verdi 3 kuruş destek oda zamanında yatmıyor. Geçen sene yılda 4 kez yapılan sulamanın ücretinin bu sene yapılacak olan 2 sulama ücreti ile eşit olacağı da söyleniyor. Ne yapacak bu çiftçi, nasıl geçinecek, nasıl üretecek ? Cumhuriyetin ilk yıllarından beri tarımsal kalkınma modeli çiftçi el üstünde tutulurken şimdi üretim temeli çiftçilerimize bu eziyet neden çektirilir ?
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.