ÇERÇİOĞLU BAĞIŞ YAPIYOR, İMAMOĞLU DESTEĞİ KESİYOR

İki büyükşehir belediye başkanı ve iki başkanın TÜRGEV Vakfı'na yaklaşımı gündem oldu. TÜRGEV Vakfı'na milyonlarca lira bağış yaptığı ortaya çıkan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile TÜRGEV Vakfı Yönetimiyle davalık olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem imamoğlu'nun yaklaşımı kıyaslanıyor.

TÜRGEV VAKFI'NA BAĞIŞ YAPAN İLK CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde kurduğu ve oğlu Bilal Erdoğan’ın mütevelli heyetinde, kızı Esra Albayrak’ın yönetim kurulunda yer aldığı TÜRGEV Vakfı'na ilk kez CHP'li bir belediye başkanı tarafından milyonlarca lira bağış yapılmış olması dikkat çekiyor.

TÜRGEV DEMEK AKP DEMEK
CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun 2015 ve 2018 yıllarında olmak üzere toplamda yaklaşık 50 milyon lira bağış yaptığı haberleri yerel ve ulusal basında yer alıyor.
Başkan Çerçioğlu'nun TÜRGEV Vakfı'na yaptığı bağışlar AKP ile irtibatlı olduğunu gösteriyor ve CHP'de tepki çekiyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 2016 yılında kurulan TÜRGEV Vakfı'nın mütevelli heyetinde ve yönetiminde çocukları yer alıyor. Vakıf yönetimi Erdoğan ailesinin kontrolünde olduğu için de, kamuoyunda "TÜRGEV Vakfı demek, AKP demek" şeklinde yorumlanıyor.

TÜRGEV VAKFI YÖNETİMİ DAVA AÇMIŞTI
Özlem Çerçioğlu bu şekilde davranırken; İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, TÜRGEV Vakfı'nın İBB’den aldığı yardımlara dair yaptığı konuşmalar nedeniyle dava açılmış ve 14 Ocak’taki ilk duruşmada reddedilmişti.

İMAMOĞLU'NDAN "MİLLETİN PARASINI NEREYE HARCIYORSUNUZ?" TEPKİSİ GELMİŞTİ
GÖSTERMİŞTİİBB ile bazı dernek ve vakıflar arasında İmamoğlu'ndan önceki dönemde yapılan ve toplam maliyeti 357 milyon lira olan protokoller 2019 yılının ağustos ayında feshedilmişti. TÜRGEV'de o vakıflar arasında yer alıyordu. İmamoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada İBB tarafından bazı vakıflarla aktarılan 357 milyon liralık kaynağı kestiklerini belirterek “Bunun içerisinde sadece bir vakfa, yemek desteğinin 56 milyon liralık bölümü var. İnanılmaz! Yani bu milletin parasını nereye harcıyorsunuz. Vakfa bir bina yapılıyor, maliyeti 165 milyon lira. Artık o bina, o mülk millete ait. İstanbullulara ait. İstanbulluya hizmet edecek. Bu daha başlangıç” demişti.

untilted-12768-001.jpg

untilted-12769.jpg

untilted-12770.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar