BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN MAAŞ PROMOSYON İHALESİ GÜNDEMDEKİ YERİNİ KORUYOR

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN MAAŞ PROMOSYON İHALESİ GÜNDEMDEKİ YERİNİ KORUYOR

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin personel maaş promosyon ihalesi gündemdeki yerini koruyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin personel maaş promosyon ihalesi gündemdeki yerini koruyor.
4.500 personeli bulunan Aydın Büyükşehir Belediyesi ve iştiraki şirketlerde çalışanlar için 33 Bin 250 lira maaş promosyon anlaşmasına varılması tepki çekiyor.

2 İHALE ARASINDA 30 GÜN VAR
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin 30 Nisan'da yapılan promosyon ihalesinden bir ay sonra 31 Mayıs'ta Efeler Belediyesi'nin yaptığı maaş promosyon ihalesi kafaların karışmasına neden oldu.
Efeler Belediyesi'nin 1420 personeli olmasına rağmen, 40 Bin 100 lira promosyon anlaşması yapması dikkatleri 30 gün önceki Büyükşehir Belediyesi'nin 33 Bin 250 lira anlaşma yapılan ihalesine çevirdi.

ÖZEL ŞİRKET BİLE 36 BİN LİRA ANLAŞMA YAPMIŞ
1300 personeli bulunan Tuğba Kuruyemiş işletmesinin de 3 Temmuz'da yapılan promosyon anlaşması ile personeline 36 Bin lira promosyon sağlaması "neler olur?" dedirtti.

BÜYÜKŞEHİR PERSONELİ ÜZGÜN
Büyükşehir Belediyesi ile Efeler Belediyesi'nin maaş promosyon ihalesi arasındaki 6 Bin 850 liralık fark toplamda 30 Milyon 825 bin TL. yapıyor. 4.500 belediye çalışanının hesaplarına 30 milyon 825.000 TL. eksik ödeme yapılacak olması personelin tepkisine neden oluyor.
Durumdan rahatsız olan Büyükşehir personeli, "Efeler Belediyesi 1420 personelle 40 Bin 100 lira maaş promosyonu alırken, 4500 personelle Büyükşehir Belediyesi'nin 33 Bin 250 lira maaş promosyonu alması kabul edilir değil. Büyükşehir Belediyesi Yönetimi, 50 Bin liraya yakın maaş promosyon anlaşması yapması gerekiyordu. İhalede personelin çıkarlarının göz önüne alınmadığı anlaşılmakta. Başkan Özlem Çerçioğlu'na kırgınız, mağdur edildiğimiz için üzgünüz ve yanlıştan dönülmesini bekliyoruz. Promosyon ödemelerinde iyileştirme yapılmasını istiyoruz" şeklinde tepki gösteriyorlar.

İZİNDEKİ BÜROKRAT GÜRDAL, PROMOSYON KRİZİNİ GÜNDEME TAŞIDI
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin emekliliği düşünen bürokratı İbrahim Gürdal tarafından kamuoyuna duyurulan promosyon krizi gündemi meşgul etmeye devam edecek gibi görünüyor. 31 Mart Mahalli Yerel Seçimlerinde Efeler Belediye Başkan Aday Adayı olan İbrahim Gürdal konuyu gündeme getirerek, belediye personelinin çıkarlarının gözetilmediğini belirtti. İbrahim Gürdal 31 Mart seçimleri nedeniyle izine ayrıldı ve emeklilik hesapları yapıyor.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN İHALEYİ CANLI YAYINLA YAPMAMASI TARTIŞILIYOR
Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin'in maaş promosyon ihalesini belediyenin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlatması ve şeffaf bir uygulamaya imza atması personelden ve kamuoyundan takdir görürken, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından farklı yol izlemesi eleştirilere neden oluyor. "Büyükşehir Belediyesi'nin de Efeler Belediyesi gibi; ihaleyi belediyenin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlayıp, şeffaf bir uygulamaya imza atması gerekirdi " deniliyor.

ESKİ BÜROKRAT AYSAN'IN YORUMU "ACABA MI?" DEDİRTTİ
Büyükşehir Belediyesi'nin maaş promosyon ihalesi ile ilgili olarak sosyal medyada yapılan paylaşımlara eski bürokrat Haldun Haşmet Aysan'ın yaptığı yorum kafaların karışmasına neden oldu. Aysan yorumunda, "Belediyeyeye de makamda kullanılmak üzere hibe araç vermiş olabilirler" şeklinde görüş belirtti.

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU'NUN AÇIKLAMA YAPMASI İSTENİYOR
Başkan Çerçioğlu'nun konu hakkında açıklama yapmanası tepki çekiyor. Belediye personeli ve kamuoyu maaş promosyon ihalesinde iş bilmezlik mi yoksa bürokrat Aysan'ın iddia ettiği gibi farklı durum mu söz konusu olduğunu öğrenmek istiyor. Aylardır konu gündemdeki yerini korumasına rağmen, Başkan Çerçioğlu'nun açıklama yapmaktan kaçınması ve sessizliğe bürünmesi "neler oluyor!" dedirtiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.