Büyükşehir adayı Aydın’ın beklentileri de büyük

Büyükşehir adayı Aydın’ın beklentileri de büyük

Büyükşehir adayı Aydın’ın beklentileri de büyük


█ Gerçek Gazetesi
TBMM"ne sunulan büyükşehir kanun tasarısında büyükşehir olması gündemde olan 13 il arasında yer alan Aydın"da beklentiler de büyük.
Aydın, Balıkesir, Denizli, Hatay, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa ve Van'ın Büyükşehir belediyesi olmasına ilişkin kanun tasarısı, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Aydın iş ve siyaset dünyası Meclis"e sunulan büyükşehir kanun tasarısını değerlendirdi.
Esnafın Büyükşehir Yasası"nda büyük beklentileri olduğuna işaret eden Dursun Kuşaksız, “Aydın"ın büyükşehir olması, Aydın için çok güzel bir şey. Hem esnaf için hem millet için. Ben büyükşehir olmanın faydalı olacağına inanıyorum. Az biraz götürüleri olur. Alt takayı sıkar, üst tabakayı sevindirir. Bunun yanında çok ek vergiler gelecek. Esnaf için fazla sıkıntı olmayabilir ama alt kesimi etkiler. Bunu beğenmeyen de eleştiren de olabilir ama şuanda esnafın böyle bir şeye ihtiyacı var. Kazanç yönünden büyükşehir olmaya ihtiyaç var. Çalışmayı sevmeyen tembel insanların işine gelmeyebilir. Çalışan insan için büyükşehir faydalı” dedi.
Büyükşehir yassına olumlu bakan Yakup Eşin de, “Büyükşehrin bize büyük faydalar getireceğine inanıyorum. Kentimiz daha güzel olur. Aydın daha çok tanıtılacak ve gelişecek. Her şeyin daha da güzel olacağına inanıyorum. Bir esnaflar olarak büyükşehir olunca işlerimizin artacağını düşünüyorum” diye konuştu.
Beklentilerinin büyükşehir yapılacak olan 13 ilde halkın ve kamuoyunun siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin görüşleri alınması olduğuna işaret eden MHP İl Başkanı Fevzi Köse ise, “Büyükşehir kanununun oldubittiye getirilmesini istemiyoruz. Büyükşehir kanunu faydalıysa elbette ki çıkmalı. Ama "bütünşehir" büyükşehir haliyle Aydın"a ne getirecek ne götürecek, ülke genelinde ve özellikle Güney Doğu Bölgemizde ne gibi sıkıntılara yok açabilecek; bunların çok iyi irdelenmesi lazım. Hangi konularda artıları hangi konularda eksileri var; bunun kamuoyu önünde tartışılmasını bekliyorduk. Biz konunun çok aceleye getirilmemesini, muhalefet partileri ve sivil toplum örgütleriyle halkın görüşleri esas alınarak Büyükşehir Kanunu"nun uygulamaya geçirilmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Büyükşehir kavramının kendisinde güzel şeyler çağrıştığını ifade eden Aydın Ticaret Odası Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu da, görüşlerini şöyle ifade etti: “Kim büyükte kim önde olmak istemez ama sonuçta birçok şeyi reel yaşamda görmek gerekiyor. Bakalım Aydın"a büyükşehir kılıfı, büyükşehir gömleği nasıl gelecek. Bunu yaşayıp da göreceğiz. Ama ben bu yasadan o kadar da karamsar değilim. Umut içerisindeyim. İnşallah Aydın"a fayda getirir diye temenni ediyorum. Belki bir halk oylamasıyla görüş alınabilirdi ama zannediyorum iktidarın takdiri bu şekilde. Eğer bu yasa Meclis"ten geçerse de Aydınlılar için hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Benim genel anlamda görüşüm "büyük" kelimesinin güzel bir duyulma şekli var. Onun için büyük kelimesinin Aydın"a hayırlı olmasını temenni ederim. Getirdiği ve götürdüğü şeyler olacaktır. Vergilerin artacağı söyleniyor. Eğer cebimizden bu vergiler çıkacak ama bunun karşılığında büyükşehirlerin diğer şehirlere göre ana bütçeden daha çok pay aldığı söyleniyor. Verdiğimizi de geri alacağımızı düşünüyor ve böyle olmasını temenni ediyorum”(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.