BÜLBÜL: SARAY’DAN BAKILAN DÜNYA

BÜLBÜL: SARAY’DAN BAKILAN DÜNYA

Bülbül, Türkiye’deki ekonomik gerçeklere dikkat çekti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Yokluk ve yoksulluğun olduğu o eski günler artık tamamen geride kaldı" açıklamasını eleştirdi. Bülbül, Türkiye’deki ekonomik gerçeklere dikkat çekti.

SOSYAL YARDIMLARA BAĞIMLI MİLYONLAR

Süleyman Bülbül, Türkiye genelinde sosyal yardımlara bağımlı yaşayan milyonlarca insan olduğuna vurgu yaparak, "Vatandaşımız ayın ortasını bile getiremezken, Saray’da yaşayan Erdoğan yoksulluğu geride bırakmaktan bahsediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 1 Haziran’da yayınladığı verilere göre, sosyal yardımlar ile ayakta durmaya çalışan kişi sayısı 17 milyon 114 bin 912'ye ulaşmış durumda." dedi.

ELEKTRİK DESTEĞİ ALANLAR ARTIYOR

CHP Milletvekili, günlük yaşamda karşılaşılan ekonomik zorluklara dikkat çekerek, "3 milyon 687 bin 498 kişi elektrik desteği alıyor. Bu, halkın geçim sıkıntısının ne düzeyde olduğunu gösteren çarpıcı bir gerçekliktir." ifadelerini kullandı.

GERÇEKLERİN ÜZERİ ÖRTÜLEMEZ

AKP iktidarının halktan kopuk olduğunu belirten Bülbül, "Erdoğan yoksulluğu ve çaresizliği reddederek gerçeği saklayamaz. Türkiye’de milyonlarca aile kira ödemekte zorlanıyor, faturalar altında eziliyor, çocuklar yeterli beslenemiyor. Kira krizi her geçen gün büyüyor." şeklinde konuştu.

SARAY’DAN BAKILAN DÜNYA

Son olarak Süleyman Bülbül, Erdoğan'ın halktan kopuk olduğunu ifade ederek, "Erdoğan, sadece Saray’ının penceresinden baktığı için halkın çığlıklarını duymuyor olabilir ama bu, Türkiye’nin içinde bulunduğu derin yoksulluğu gizlemeye yetmez.AKP’nin 22 yılda memleketi getirdiği nokta derin yoksulluk.CHP iktidarında emekli,esnaf,işsiz,çiftçi, emekçi hakkını alacak”dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.