Buharkent jeotermal bölgesi ilân edildi, şimdi sıra yatırımda
JEOTERMAL HATTI ÜZERİNDE BULUNMASINA RAĞMEN BUGÜNE KADAR GEREK TERMAL TURİZM, GEREKSE SERA ISITIMINDAN YETERİNCE FAYDALANAMAYAN BUHARKENT, ÜST ÜSTE GELEN HABERLERLE KENDİSİNE ÇİFTE ROTA BELİRLEDİ
Yılmaz Ölmez
Gerçek Gazetesi
Aydın’ın Denizli sınırındaki son İlçesi Buharkent bugünlerde çifte heyecan yaşıyor. Aydınlı eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’un girişimleriyle Buharkent geçen yıl Jeotermal turizm bölgesi ilan edilmişti. Bu gelişmenin ardından şimdi de Buharkent Belediyesi, İl Özel İdare Müdürlüğü, Ortakçı, Savcılı ve Kızıldere Köy muhtarlarının bir araya gelerek oluşturdukları Jeotermal Yatırım Birliği, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın onayının ardından 13 Mart tarihli 26815 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buharkent’in AKP’li Belediye Başkanı Fevzi Uzun, önce termal turizm bölgesi, ardından da birlik oluşturma girişimlerinin onaylanmasının Buharkent için tarihi bir an olduğunu ifade ederken, “Şimdi yatırım zamanı” diyerek turizmcileri ve sera üreticilerini bölgeye davet etti.
Buharkent’te turizm ve sera oluşturulması için 650 ve 900 dönüm olmak üzere 2 ayrı arazi bulunduğunu ifade ederek, “Oluşturduğumuz Birlik sayesinde bölgemizde planlı şekilde 5 yıldızlı termal oteller, jeotermal enerjiyle donatılmış seralar oluşturacağız. Birliğimizin âmâcıda zaten bu. Termal kaplıcalar, sağlık merkezleri, dinlenme tesisleri, 5 yıldızlı termal oteller ve jeotermal enerjiyle ısıtılacak seralar oluşturulacak. Yine Birlik bünyesinde bulunan köylerimizde de turizm ve seracılık için tesisler kurulacak. Biz Aydınlı yatırımcıları bölgemize davet ediyoruz” dedi.
Jeotermal enerjiyle ısıtılan ve henüz geçen yıl faaliyete geçmesine rağmen dönümde 25 ila 30 ton arasında domates hasat edilen EUREPGAP sertifikalı A.S Organik Tarım ve Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinin seralarını gezen Başkan Fevzi Uzun, Denizli’de tekstil sektörünün yavaş yavaş yüzünü seracılık ve hayvancılığa döndüğünü dikkat çekerek, “Tekstil sektöründe yaşanan istikrarsızlık Denizli’de birçok tekstil sanayinin kapısına kilit vurulmasına yol açtı. Denizli tekstil sanayi hızla sera tarımına yöneliyor” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.