Bugün 1 Mart Muhasebeciler Günü

Bugün 1 Mart Muhasebeciler Günü

Bugün 1 Mart Muhasebeciler Günü


█ Gerçek Gazetesi
Ülke genelinde, 3568 Sayılı Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanununun verdiği yetkiye istinaden hizmet veren meslek mensuplarının günü olarak kabul edilen "1 Mart" "Muhasebeciler Günü" olarak kutlanıyor. Aydın SMMM Odası Söke Temsilcisi Tahir Yabancı yaptığı açıklamada, muhasebecilik mesleği ile ilgili bilgiler verdi. Muhasebe mesleğinin günümüzde en çok önem verilen ve en çok iş alanına sahip olan bir meslek olduğunu ifade eden Yabancı şunları kaydetti, “Muhasebecilik Mesleği, 1989 yılında çıkarılan "Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu" Türkiye"de muhasebecilik mesleğinin şartlarını ve çalışma konularını belirlemiştir. Bu sayede bir süre sonra tek düzen muhasebe sistemine geçilmiş ve muhasebeciler arasında uygulama farklılıkları ortadan kalkmıştır. Türkiye"de muhasebe meslek mensupları üç ünvana ayrılmaktadır. Fakat son çıkan kanun ile Serbest muhasebecilik ünvanı kaldırılmış ve böylece iki ünvan bulunmaktadır: - Serbest Muhasebeci Mali Müşavir - Yeminli Malî Müşavir
Muhasebe mesleği günümüzde en çok önem verilen ve en çok iş alanına sahip olan bir meslektir.
Türkiye de şu an en çok aranan nitelikli elemanların başlarında muhasebe elemanları gelmektedir. Böyle ilgi gören bir alanın da, mesleğinin önemi ve ilgisi büyük olmaktadır. Muhasebenin fonksiyonlarını yerine getirerek, muhasebenin amacına ve sonuca ulaşmasını sağlayan kişiler muhasebe mesleğini icra ediyor sayılırlardır. İşletmelerin büyüklüğüne bağlı olarak muhasebe elemanlarının sayısı çok farklılık göstermektedir. Önemli olan muhasebe mesleğini icra edenlerin muhasebenin göerevlerini doğru ve eksiksiz olarak yerine getirebiliyor olmasıdır. Muhasebe mesleğini yapabilmek için de muhasebe ve benzeri konularda eğitim almış olmak gereklidir.
Bugün ülkemizde yaklaşık 100.000 meslek mensubu, ticaret, sanayi ve hizmet sektörünün defterlerini tutmakta, bilanço, gelir tablosu ve diğer belgelerini düzenlemektedir. Muhasebe ile ilgili konular da incelme, tahlil, denetim tahkim ve bilirkişilik ve benzeri işleri yapmaktadır”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.