BAŞKAN GÜNEL'DEN SERT TEPKİ “HİÇBİR CANLININ YAŞAM HAKKI GASP EDİLEMEZ”

BAŞKAN GÜNEL'DEN SERT TEPKİ “HİÇBİR CANLININ YAŞAM HAKKI GASP EDİLEMEZ”

Günel, “Bu kanun teklifi derhal geri çekilmelidir” dedi

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, AK Parti tarafından hazırlanarak Meclis Başkanlığı’na sunulan Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifine sert tepki gösterdi.

Sokak hayvanlarına “ötenazi” yolunu açan teklifin kabul edilemez olduğunun altını çizen Başkan Ömer Günel, “Bu kanun teklifi derhal geri çekilmelidir” dedi.

Sokak hayvanlarını “can dostları” olarak gören ve görev süresi boyunca yaşama geçirdiği çalışmalarla tüm Türkiye’ye örnek olan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, hayvanların toplatılıp bakım evlerine alınmasını, sahiplendirilemeyen hayvanların ise uyutulmasını öngören teklifin çağdaşlık ilkeleri ile bağdaşmadığını vurgulayarak tüm canlıların yaşam hakkının kutsal olduğunu bir kez daha anımsattı.

“KISIRLAŞTIR, AŞILAT, YAŞAT”

Yasayı değerlendiren Başkan Ömer Günel, “Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi geçtiğimiz gün Meclis’e sunuldu. Bu değişiklik, sokakta yaşayan tüm canlarımızın bakımevlerine alınması demek. Fakat ülkemizde kısıtlı kapasitede ve az sayıda bakımevi olduğunu ve her ilçede bakımevi olmadığını göz önünde bulundurduğumuzda, kapasitelerinin üzerinde olan kedi köpek popülasyonuyla bu kanunu ön görüldüğü gibi ülkemizde uygulamamız mümkün değil. Bu kanun, sahiplenilmeyen can dostlarımızın ölüme terk edilmesi anlamına geliyor. Bizim gibi yüzyıllardır can dostlar ile birlikte yaşayan bir millet için en iyi yöntem kısırlaştır, aşılat ve yaşattır. Bizim vicdanımıza yakışan budur” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.