BALIK HAFIZALI OLMAYALIM

Söke'nin 3 Mahallesi'nde (Yenicami, Konak, Atatürk) gün boyu su kesintisi yaşanıyor ancak yönetici Özlem Çerçioğlu'ndan tek bir kelime bilgilendirme ya da özür açıklaması yapılmıyor.
Söke'nin her yerini çöp yığınları kaplamış durumda ve her yeri pislik götürüyor ancak yöneticiler Özlem Çerçioğlu ile Mustafa İberya Arıkan'dan tek bir kelime bilgilendirme ya da özür açıklaması yapılmıyor
Vatandaşı yok sayıyorlar.
Halk çile çekmiş, isyandaymış ikisinin de umurunda değil.
Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Söke Belediyesi'nin uyumsuz çalışması tepki çekiyor.

Söke halkı su kesintileri nedeniyle Özlem Çerçioğlu'nun ismini bile duymak istemiyor.
Söke'nin her yerinde çöp yığınları görülüyor. Söke Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan tepki alıyor.
Özlem Çerçioğlu su kesintileri ve Mustafa İberya Arıkan da çöp yığınları nedeniyle CHP'ye çok büyük zarar veriyorlar.
CHP seçmenini CHP'den nefret eder hale getirdiler.
Söke'de yaşanan çöp sorunu ve su kesintileri yani hizmetin aksaması ile ilgili CHP Genel Merkezine çok sayıda şikayet gittiği gelen bilgiler arasında.

Mustafa İberya Arıkan belediye başkanı seçildikten sonra ununu eleyip, eleğini asmış bir görüntü sergiliyor.
Seçimler öncesinde temizlik işleri müdürünü kameralar önünde azarlayan, tribünlere oynayan, şov yapan Başkan Arıkan Söke'de her yer çöp yığını olduğu halde ortalıkta görünmüyor.

Arıkan Söke'de savcılık görevinde bulundu. Savcılık görevinden ayrıldıktan sonra merhum Başkan Levent Tuncel'in Başkan Yardımcısı oldu. Söke ile bağı memuriyetle sınırlı. Söke ile önemli bir bir bağı yok. Söke halkının kendisine hesap sorabileceği bir pozisyonda değil.
Söke eşrafından olsaydı; Ahmet amca, Ayşe teyze babasını, annesini, kardeşini yolda görüp; derdini anlatır, talebini iletir, şikayetini dile getirirdi.
Böyle bir durum söz konusu değil.
Vatandaş eleştirmiş, tepki göstermiş, çöpler toplanmamış, Söke'ye hizmet gelmemiş hiç umurunda değil gibi davranıyor.
Geride kalan 6 aylık süreçteki tutumu, 2029 mahalli yerel seçimlerine kadar değişen bir şeyin olmayacağı görüntüsü çiziyor.
Ne yazık ki; Söke'nin 5 yılı kayıp gibi görünüyor.

Özlem Çerçioğlu'nun da son dönemi ve emeklilik hesapları yaptığı konuşuluyor. CHP'den bir daha aday olması kesinlikle imkansız. Küfürbaz ve iftiracı kalemşorü nedeniyle CHP Genel Merkezi ile irtibatı kesilmiş durumda. Genel Başkan Özgür Özel ve kızını hedef alan kalemşor "fetö'cüler" iftirası attığı halde tavır sergileyemedi. İftiracı kalemşorün eşini ve çocuklarını yönetimindeki belediyede istihdam etmeye devam etmesi siyaset yapmayacağının göstergesi. En azından CHP'de siyaset yapmayı düşünmediğini bu davranışıyla görebiliyoruz.

Özlem Çerçioğlu'nun geçtiğimiz yıllarda halkın isteklerine ve tepkilerine yaklaşımı dikkatlerden kaçmıyordu. Hizmetin aksadığı anlarda anında müdahale edilmesini sağlıyordu. Halkı önemsiyordu.
Yaz boyunca Aydın genelinde susuzluk sorunu yaşandı. Aşırı sıcaklarda vatandaşlar isyan etti. Dün de Söke'nin 3 mahallesi susuzluktan kırıldı. Ne öncesinde bilgi verildi, ne sonrasında özür dilendi.
Halkı kaderiyle baş başa bıraktı ve gönül alma gereği bile duymadı.

Özlem Çerçioğlu'nda mental yorgunluk görülüyor olması normal çünkü 15 seneyi geride bıraktı. Kan değişikliği gerekiyor. İlk günkü gibi olması beklenemez. 15 yıl belediye başkanlığı yapan her kim olursa olsun heyecanını ve enerjisini yitirir.

Mustafa İberya Arıkan'da görülen mental yorgunluk değil. Arıkan'ın olayı boşvermişçilik. "Nasıl olsa seçildim, buradan milletvekilliğine geçiş yaparım, genel başkan Manisalı, ben Ödemişliyim, savcılık yaptığım dönemde CHP'li siyasetçilerin teveccühüne mazhar oldum, memnuniyet beni daha üst mertebelere götürür" şeklinde düşünüyor olabilir.

Söke seçmeninin dizlerini dövmek dışında şimdilik yapacak bir şeyi yok. 4,5 yıl tepki göstermek dışında kimsenin elinden bir şey gelmez. Özlem Çerçioğlu susuz, Mustafa İberya Arıkan da pislik içinde yaşamaya mahkum edecek gibi...

Söke Söke olalı böyle bir kötü Yönetim görmedi. "Bir daha göreceğini sanmıyorum" diyeceğim ancak bunu gördükten sonra diyemiyorum.
Bu bize ders olsun.
Bir daha bir damla suya muhtaç olmamak ve pislik içerisinde yaşamamak için uyanık olalım.
Yaşadığımız şehirle hiçbir bağı olmayanı ve de mental yorgunluk yaşayan uzun süreli adayları tercih etmeyelim.
Aynı hataları yapmamak için de balık hafızalı olmayalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar