Azbazdar: DSİ İşletmesi Söke Ovası Sulama Birliği’ne devredilmelidir

Azbazdar: DSİ İşletmesi Söke Ovası Sulama Birliği’ne devredilmelidir

Azbazdar: DSİ İşletmesi Söke Ovası Sulama Birliği’ne devredilmelidir


Yılmaz Ölmez
Gerçek Gazetesi
Söke Gerçek Gazetesi olarak son 3 günden bu yana manşetlerimize taşıdığımız, "DSİ eski İşletme Müdürlüğü Binası"nın mülteci kampına dönüştürülmek isteniyor" konulu habere toplumun değişik kesimlerinden tepkiler artarak devam ediyor.
1985 yılında Söke Ovası sulamasının sevk ve idaresinin sağlanması için kurulan işletme, 2003 yılında Söke Ovası Sulama Birliği"nin kurulmasıyla boşaltılmıştı. 24 bin metre kare alanda hizmet veren işletme şu anda atıl durumda bekletilirken, DSİ'ye alternatif olarak kurulan Söke Ovası Sulama Birliği"nin Ticaret Borsası binasında kiracı konumunda hizmet vermesi kafalarda ayrı bir soru işareti oluşturuyordu. 1998-2002 yılları arasında Söke Ovası Sulama Birliği Başkanlığı"nı üstlenen Birliğin kurucu başkanlarından Mehmet Beliğ Azbazdar, "DSİ Söke işletmesi 1985 yılında projelendirilirken, tamamen Söke ovasının sulamasının idari işletmesi olarak inşa edilmiştir. DSİ'nin her türlü iş makinası da bu işletme içerisinde muhafaza edilirken, siyah plakalı olan Söke Ovası Sulama Birliği"nin resmi araçlarının da DSİ içerisinde konuşlanması gerekiyordu. Ben Birliğin kurucu başkanıyım. 2003 yılında Söke Ovası Sulama Birliği kurulurken, tamamen DSİ'nin alternatifi olarak kurulmuştur. DSİ 2003 yılına kadar Söke Ovası"nın sulamasını üstlenirken, bu kurumun lav edilip, Söke Ovası Sulama Birliği"nin kurulmasıyla Söke sulamasının tüm sorumluluğu Birliğin sorumluluğuna geçmiştir. Yani Söke Ovası Sulama Birliği DSİ'nin üstlendiği görevi sürdürmektedir. Hâl böyle iken, tamamen Söke sulamasının idaresinin sağlanması için projelendirilen bir işletmenin Söke Ovası Sulama Birliği"ne devredilmemesi başlı başına bir hatadır. İşletmenin trilyonluk iş makinalarının muhafazası Birliğe aittir. Birlikte T.C. Aydın Valiliği Söke Ovası Sulama Birliği olarak İç İşleri Bakanlığı"na bağlı resmi bir kurumdur. Yarın bu makinlardan birisi kaybolduğu taktirde devlet tek muhatap olarak Birliği sorumlu tutacaktır. Durum böyleyken DSİ eski İşletme Müdürlüğü Binası"nın amacının dışında kullanılacak olması Söke tarımına yapılabilecek en büyük kötülük olur" dedi.
DSİ eski İşletmesi"nin çok önemli bir geçiş güzergahında bulunduğunu da dikkat çeken Azbazdar, "Bu işletmenin mülteci kampına dönüştürülmek istenmesi mutlaka Ankara'da, masa başında alınmış bir karardır. Yine Birlik Başkanı Necdet Özekmeçi'nin elinde eski DSİ Genel Müdürü olan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun imzasını taşıyan, "Bu işletme sulamanın dışında kullanılamaz" yönünde belge vardır. Buna rağmen bu işletmenin mülteci kampına dönüştürülmek istenmesine Sayın Eroğlu'nun acilen karşı çıkması gerekmektedir. Bu işletmenin amacı dışında kullanılmasına Sökeliler kesinlikle sessiz kalmayacaktır. Bu nedenle de bu karadan bir an önce dönülmelidir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.