Aydınlı Çobanların Yeni Başkan ve Yönetimi Göreve Başladı

Aydınlı Çobanların Yeni Başkan ve Yönetimi Göreve Başladı

Aydınlı Çobanların Yeni Başkan ve Yönetimi Göreve Başladı

Aydın İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin yeni yönetimi göreve başladı. Birlik Başkanı Nazmi Koşar meslektaşlarına seslenerek hedeflerini açıkladı.
Geçtiğimiz ay yapılan 5 adaylı olağanüstü genel kurulda çoğunluğun oyunu alarak başkan seçilen Nazmi Koşar ve ekibi mazbatasını alarak göreve başladı. 2015 yılı Eylül ayından 24 Aralık’a kadar kayyum yönetiminde olan Aydın İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne bir çoban olarak seçilmiş olmanın gururunu yaşadığını belirten Nazmi Koşar, “Çobanlık gibi kutsal bir mesleğin temsilcileri olarak, hayırlı işlere vesile olmak dileğiyle göreve gelmiş bulunmaktayız. Aydın ilimizde küçükbaş hayvan varlığının daha farklı olması gerektiğine ve üretimde de daha güçlü olması gerektiğine inanan ekibimiz ile birlikte bu doğrultuda çalışmalarımıza hiç vakit kaybetmeden başlayacağız” dedi.
Bu zamana kadar Aydınlı çobanların birlik yönetiminin koltuk sevdası ve kendi çıkarlarını düşünmesinden dolayı mağdur edildiğini ancak eski günlerin geride kaldığını belirten Birliğin Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Koşar, “Meslektaşlarımız artık hak ettiği değeri bulacaktır. Bunun yanında birliğimizi zarara uğratanlara karşı, hukuk önünde hakkımızı arayacağımızdan hiçbir üyemizin şüphesi olmasın. Biz bu birliği meslektaşlarımız adına sahiplendik, onların çıkarlarını çıkarımız olarak görerek iyi şeyler başarmaya geldik. Geçmişte yaşanan durumların tam tersine düşman değil dost edinmeye, küskün olanları birliğimize davet etmeye geldik. Yönetimimizle ihraç kararları almaya değil barış kararları alarak herkesi kucaklayıp birliğimize kazandırmak için buradayız. Ama şu da bilinmelidir ki bize zarar vermiş ve verecek olan, asılsız suçlamalarla birliğe karşı faaliyet gösterenlerin aramızda yeri yoktur” ifadelerine yer verdi.
“Ben de Çadırda Yaşayan Bir Çobanım”
Yönetime talip olurken tamamen meslektaşlarının hak ve hukukunu koruma amacıyla yola çıktıklarını ve kendisinin de bizzat çadırda yaşayan bir çoban olduğunu ifade eden Aydın İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nazmi Koşar, “Üyelerimiz yapılacak hizmetlerin en iyisine layıktırlar. Çünkü yaptığımız meslek gerçekten zordur. Ben çadırda yaşayan bir çobanım. Çobanın nasıl, ne şekilde sorunları var, ne şartlar altında hayvan yetiştirir bilen biriyim. Onların birçoğunun ayakkabılarının altının delik olduğunu biliyorum. Yetiştiricilik yaparken, yağmurda yaşta lastik ayakkabıyla ekmeği için çalıştığını çok iyi bilen biriyim. İşte tam da bunların çözümü için buradayız. Bundan dolayı bütün üyelerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Amacımız onların emeklerinin karşılığını almaları için yardımcı olmak ve onlara destek olarak, güç vermektir. Üyelerimizden de beklentimiz yapılan çalışmalarla ilgilenerek, gerektiğinde eleştiri, gerektiğinde takdir etmeleridir. Bizim yaptığımız işler önceki yönetimlerde olanlar gibi gizli saklı çoban zararına olmayacak, yapılan her çalışma tüm üyelerimize açık olacaktır. Birliğimizi daha iyi yerlere el birliğiyle getireceğiz. Tüm kurumlarla ilişkilerimizi düzelterek bizim yararımıza projeler üretmek ve bunları üyelerimiz yararına gerçekleştirmek hedeflerimiz başında gelmektedir” diyerek Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e uygulamalarından dolayı teşekkür etti.
Koyun ve keçi, etinden sütüne, yapağısından kılına hatta gübresine kadar yararlanılan hayvanlar olduğunu kaydederek küçükbaş hayvancılık sektörünün iş gücü bakımından önde gelen bir sektör olduğunu ifade eden Koşar, “Bundan dolayı insanların sağlıklı beslenebilmesi ve değerli üyelerimizin dışındaki insanlarımızın da bu sektöre yönlendirilmesi çok büyük önem taşımaktadır. Ülkemizde küçükbaş hayvan sayılarında azalma yaşanırken 2006 yılında TAGEM tarafından başlatılan Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projesi’nin de büyük katkısıyla küçükbaş hayvan varlığımız son 10 yılda büyük artış göstererek 40 milyon başın üzerine çıkmıştır. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) tarafından sevk ve idare edilen Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projesi kapsamında Karya Koyunu, Kıvırcık Koyunu ve Kıl Keçisi ıslahı alt projelerinden Aydın ili olarak yararlanmaktayız. Değerli hocalarımız Prof. Dr. Orhan Karaca, Prof. Dr. İbrahim Cemal, Dr. Onur Yılmaz’ın bilgi ve tecrübeleriyle, yetiştiricilerimizle birlikte özverili çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu konudaki inancımız üyelerimizin yararına olacak yeni projeleri ilimize kazandırarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz ve diğer kamu kuruluşlarımızla koordineli bir şekilde paylaşımlarda bulunarak meslektaşlarımızın yararına gereken her şeyi yapmaktır. Bizim potansiyelimiz, oluşturduğumuz alt yapımız ve edindiğimiz tecrübelerimiz, bunların üstesinden gelecek seviyededir” diyerek olağanüstü genel kurula katılıp kendilerine güvenen tüm üyelere teşekkür etti.
“Herkes Aynı Hizmeti Alacaktır”
Aydın İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nazmi Koşar açıklamasının devamında “Olağanüstü Genel Kurulumuza büyük özveri gösterip uzak mesafelerden gelerek katılım sağlayan tüm meslektaşlarımıza Yönetim Kurulumuz adına teşekkür ederim. Bizler tüm üyelerimizle büyük gurur duyuyoruz ve inşallah onlarında bizimle gurur duyması için elimizden gelen tüm çalışmaları gerçekleştireceğiz. Meslektaşlarımızın; ister Aydın’ın dağında, ister ovasında olsun aynı hizmeti göreceklerinden şüpheleri olmasın. Birliğimize üye olmayan, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yaptığı halde desteklerden yararlanmayan kimse kalmayacaktır. Üyelerimize birliğimizin hizmetlerini ulaştırmak için var gücümüzle çalışarak onların da desteğiyle her yerde sesimizi duyuracağız” ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.