Aydında göz gözü görür oldu
Aydında göz gözü görür oldu
Gerçek Gazetesi
Aydın"da 2007 yılında hizmete başlayan Göz Hastanesi, yaptığı teknolojik yenilikler ve genişleyen kadrosu ile bölge branş hastanesi konumuna geldi. Yaptığı çalışmalar ve başarılı cerrahi operasyonları ile tanınan Prof. Dr. Erkin Kır, Aydın Göz Hastanesi, Retina Biriminde göreve başlamasından sonra Vitrektomi Ameliyatı ile görmeye başlayan hasta sayısı 200"ü geçti.
Prof. Dr. Erkin KIR, Vitreus yani gözün içinde bulunan yumurta akı gibi yapının özel mikro-cerrahi aletlerle alınmasına vitrektomi denmektedir. Geçmişte retina hastalığından dolayı kör kalan çoğu hasta, günümüzde vitrektomi ameliyatı sayesinde iyi bir görme düzeyine sahip olabilmektedir dedi.
200"e aşkın hastanın gözünün tekrar görmeye başlamasının mutluluğunu hiçbir şeyle kıyaslanmayacağını ifade eden Prof. Dr. Erkin Kır, erken teşhis ve tedavi teknolojisinin görmesi az veya hiç olmayan hastalara umut verdiğini kaydetti.
Hangi retina hastalıklarında vitrektomi uygulanmakta olduğuna dair bilgiler veren Prof. Dr. Erkin Kır, Göz içi kanama, ileri evre diyabetik göz hastalığı (proliferatif diyabetik retinopati), retina dekolmanı (ayrılması), makula (görme merkezi) deliği, makula önü zar oluşumu (epiretinal membran), göz içi enfeksiyon, göz içi yabancı cisim, göz yaralanmaları, katarakt ameliyatı sırasında gözde kalmış lens kalıntıları, göz içine düşen yapay mercek gibi hastalıklarda vitrektomiyi uygulamaktayız. Birçok Hastada açılan delikler çok küçük olduğundan dikiş atmaya gerek duyulmamaktadır ve bu ameliyatlara dikişsiz vitrektomi denmektedir dedi.
(iha)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.