ASİAD'dan başarı öyküleri

ASİAD'dan başarı öyküleri

ASİAD'dan başarı öyküleri

ASİAD, BAŞARILI İŞADAMLARINI AYDIN İŞ DÜNYASI İLE BULUŞTURUYOR
- ASİAD"IN “BAŞARI ÖYKÜLERİ” DEİK TÜRK-İNGİLİZ İŞ KONSEYİ YÜRÜTME KURULU ÜYESİ İSMAİL HAKKI KISACIK İLE BAŞLADI
- DEİK TÜRK-İNGİLİZ İŞ KONSEYİ YÜRÜTME KURULU ÜYESİ İSMAİL HAKKI KISACIK:
- “2000"Lİ YILLARLARDA ÜLKEMİZDE FÜTURSUZCA PARALAR HARCANDI”
- “DAHA İYİ ÜRETMEK VE KRİZDEN ÇIKIŞ İÇİN DAHA İYİ ÇÖZÜMLER ÜRETMELİYİZ”
- “BİZİ EN ÇOK ETKİLEYEN KRİZDEN ETKİLENEN DIŞ MÜŞTERİLERİMİZ NEDENİYLE TALEPLERİMİZİN AZALMASI OLDU”
- “KRİZ BİTTİ DEMEK DOĞRU DEĞİL, BİLİNEN TEK BİR ŞEY VAR ODA ARTIK YENİ BİR DÜNYA OLACAĞI”
Gerçek Gazetesi
DEİK Türk-İngiliz İş Konseyi Yürütme Kurulu üyesi İsmail Hakkı Kısacık, Türkiye"nin ekonomik krizden diğer birçok ülkeye göre daha az etkilendiğini belirterek, “Bizi en çok etkileyen krizden etkilenen dış müşterilerimiz nedeniyle taleplerimizin azalması oldu” dedi.
Aydın Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) tarafından düzenlenen “Başarı Öyküleri” adlı söyleşi programlarının ilkinde DEİK Türk-İngiliz İş Konseyi Yürütme Kurulu üyesi ve LC Waikiki Taha Holding Yönetim Kurulu üyesi İsmail Hakkı Kısacık Aydınlı işadamlarıyla bir araya geldi. ADÜ Atatürk Kongre Merkezi"nde düzenlenen programa Vali Hüseyin Avni Coş, Aydın Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz, ESİDEF Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Davulcuoğlu, ASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Kaya, AYTO Meclis Başkanı Mustafa Ali Parmaksız, AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu ile Aydın merkez ve ilçelerden gelen işadamları katıldı.
Açılışta konuşan Şevket Kaya, “Başarı Öyküleri” programının belirli periyotlar halinde Türkiye"nin alanında markalaşmış iş, sanat ve spor dünyası temsilcilerinin katılımları ile devam edeceğini söyledi. Ticarette riziko payının elbette var olduğunu ancak risk almadan da hiçbir yere varılmayacağının realite olduğunu ifade eden Kaya, “Ticaretteki korku ortamı ve yatırımların durması işsizliğe neden oldu. Krize inat bir şeyler yapmak, ama doğru olanı yapmak gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle ülkemizin önemli işadamlarını belirli aralıklarla Aydın"a davet edip Aydınlı iş adamlarımızla buluşturacağız. "Başarı Öyküleri" adı altında düzenlediğimiz bu etkinliklerde iş adamlarımız ticari başarı öykülerini, nerede doğru nerede yanlış yaptıklarını anlatacaklar” dedi.
TUSKON ve ESİDEF olarak “Dış Ticaret Köprüleri” programı kapsamında Türkiye iş dünyasını Avrupa, Asya ve Afrika"daki gelecek vaat eden birçok yeni pazar imkanlarıyla buluşturduklarını kaydetti. Bu kapsamda 100"ü aşkın ülkenin işadamı ve 40"ı aşkında ticaret bakanlarının bir araya geldiğini hatırlatan Davulcuoğlu, “Ayrıca ESİDEF olarak "İş Geliştirme Fuarının" bu yıl bu fuarın 3"üncüsünü düzenliyoruz. Daha önce düzenlenen ilk 2 fuarda Ege ve Doğu Akdeniz illerinden 8-9 bin işadamını bir araya getirerek, 30 bini aşkın iş görüşmesinin yapılmasını sağladık. Bu yıl 11 bin metrekarelik bir alanda 10 bini aşkın işadamını buluşturmayı hedefliyoruz. Yine iş adamlarımızın ufkunu açmak için 6-9 Ekim tarihleri arasında Kuzey Irak"a bir iş gezisi düzenleyeceğiz” diye konuştu.
KRİZDE CİROLARIMIZ DÜŞTÜ
Açılış konuşmalarının ardından kürsüye gelen İsmail Hakkı Kısacık ise, 17 bin 500 çalışanı bulunan Taha Holdingi nasıl bu günlere getirdiklerini anlattı. Dünyanın pek çok ekonomisinde ekonomik kriz etkilerinin devam ettiğine işaret eden Kısacık, Türkiye"de halen krizin teğet mi geçtiği ya da çok mu etkilediği yönünde tartışmalar yapıldığına işaret etti. Türkiye"nin krizden diğer birçok ülkeye göre daha az etkilendiğini savunan Kısacık, “Müşterimiz olan ülkeler ve özellikle İngiltere bu krizden bizden daha fazla etkilendi. İhracat yaptığımız ülkelerin krize girmesiyle bizde çok zorlandık. Bu yüzden cirolarımız düştü ve yeni pazarlar aramaya başladık” şeklinde konuştu.
İYİ DERSLER ALINDI 2008"E GÖRE DHA İYİ DURUMDAYIZ
Kriz ortamında 2009 yılında oluşan rakamların 2008"e göre daha iyi bir noktada olduğunu beyan eden Kısacık, şunları söyledi: “Bu krizden iyi dersler alındı. Kriz bitti demek doğru değil. Bilinen tek bir şey var oda artık yeni bir dünya olacağı. Vatandaşlar harcamalarını kıstı, finans piyasaları daha sıkı denetlenmeye başladı. Artık istediğiniz malı istediğiniz zaman satamayacaksınız. Yabancı yatırımlarda artık daha dikkatli bir şekilde ülkemize gelecek. Yüksek marjlı satışlarda olmayacak”
2000"LERDE ÇOK PARA HARCANDI
Ekonomik kriz nedeniyle 2008 yılının başından itibaren geleceğinden endişe eden vatandaşların paralarını muhafaza ederek, lüzumsuz harcamalarını kıstığını ileri süren Kısacık, şöyle konuştu: “2000"li yıllarlarda ülkemizde fütursuzca paralar harcandı. O dönemde de fiyatlar oldukça düşmüştü ama o zaman taleplerin çok yükselmesi nedeniyle sıkıntımız olmamış ve cirolarımızı korumuştuk. Artık dönemlerin geri gelmesini beklemek doğrul değil. Bu nedenle daha iyi üretmek ve krizden çıkış için daha iyi çözümler üretmeliyiz” (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.