ARA KAYITLAR BAŞLADI

ARA KAYITLAR BAŞLADI

SÖKE MESLEKİ EĞİTİMİN MERKEZİNDE ARA KAYITLAR BAŞLADI


Gerçek Gazetesi Zeki Kemiklioğlu
Söke Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Levent Kocatürk, yaptığı açıklama da çıraklık eğitiminin önemine ilişkin bilgiler verdi. Örgün eğitimin dışında kalan öğrenciler için yaygın eğitimin mevcut olduğunu belirterek, "Çocuğunuzun geleceğini garanti altına almak elinizdedir Mesleki Eğitim Sistemi çağdaş bir eğitim modeli olarak gençliğimize yeni ufuklar açmaktadır" diyen Kocatürk şöyle devam etti, "Hızla kalkınan ve sanayileşen ülkemizde eğitim, kalkınmanın en önemli yapı taşlarından biri olarak kabul edilmiştir. Her yıl yaklaşık olarak 1 milyon gencimiz eğitim ordusuna katılmaktadır. Bunun sonucu olarak yetersiz olan kaynakların artırılarak eğitime aktarılması gerekmektedir. Sanayileşmede en önemli unsurlardan biri de bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarına sahip, yüksek verimi gerçekleştirecek insan gücünün yetiştirilmesidir. Bu nedenle sanayiinin gelişmesinde bir alt yapı yatırımı olan meslekî ve teknik eğitime gerekli önemin verilmesi ve bu sistemin etkinliğinin artırılması zorunlu bulunmaktadır. Söke Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü bu amaç doğrultusunda 1986 yılından bu yana  faaliyetlerine devam etmektedir..
.         Yurdumuzdaki vasıflı ara insan gücü açığının fazlalığı, düzenli çıraklık eğitimi (ikili eğitim sistemi) ile kalifiye meslek elemanı yetiştirmeyi zorunlu kılmaktadır. Hiçbir meslekî eğitim görmeden iş hayatına atılan gençlerin çıraklık eğitim sisteminde yetiştirilerek becerili iş gücü hâline getirilmesi, ülkemizin bu ihtiyacının karşılanmasında en ekonomik ve gerçekçi yol olup, bu gençlerin çıraklık eğitimi sistemiyle yetiştirilmeleri toplumsal açıdan fayda sağlanacaktır.             Söke Mesleki Eğitim Merkezinde ara  kayıtlar 01.OCAK-30.OCAK 2010 tarihleri arasında yapılacaktır.            Çıraklık eğitimi görmek isteyen 14-18 yaşları arasındaki gençlerin temel eğitimini(ilköğretimi) tamamladıktan sonra, iş ortamında fiilen çalıştırılmak suretiyle, teorik ve pratik meslekî eğitimlerinin belli bir plân ve programa göre yapılması sağlanarak, ülkenin ihtiyaç duyduğu becerili işgücü hâline getirilmesi çıraklık eğitiminin temel amacını oluşturmaktadır. Ayrıca 19 yaş üstü çırak öğrenci kayıtlarımızda aynı tarihlerde devam etmektedir.Çıraklık Eğitiminde ;-İş hayatında çalışma disiplinin sağlanması, -Çıraklık öğrencilerinin sosyal güvenlik kapsamına alınması, (hastalık ve kaza sigortası)-Ülke çapındaki meslekî standartların sağlanması, -İş yeri açmanın belli bir düzene bağlanması, -Meslek analizine dayalı olarak günümüzde geçerli mesleklerin belirlenmesi, -Yapılan işlerin kalite ve veriminin yükseltilmesi, -Eğitimde imkân ve fırsat eşitliğinin yaygınlaştırılması gibi amaçların gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir. Bilim ve teknolojinin çok hızlı geliştiği çağımızda, insanın önemi daha da artmaktadır. Bilgi çağı olarak nitelendiren 21.yüzyıl her alanda iyi yetişmiş insan gücüne sahip ülkelerin toplumsal refah düzeylerinin daha da arttığı bir dönem olacaktır.   Türk sanayisinin ve Türk ekonomisinde nitelikli ve kaliteli eleman olmak için ilköğretim 8.sınıfın sonunda çok iyi düşünmek ve hayata  adım atarken bilinçli olarak karar verilmesi gerekmektedir. Yanlış verilen kararlar zaman kaybına sebep vermektedir.      Meslek sahibi insan üretken olur, tertip düzenini benimser, uygular, üreterek bir şeyler yapmanın verdiği hazla cesaret kazanır.
       Çalışkan, üretken, dürüst ve cesaretli birer girişimci olabilecek insanlar mesleki eğitimden geçirilerek yetiştirilebilir. Gençlere rehber olalım ve meslek eğitimine yönlendirelim. Kendi yetenekleri ve istekleri doğrultusunda meslek seçmelerine yardımcı olalım.Sizleri çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğiyle ilgili   karar vermek üzere merkezimize bekliyoruz" dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.