ADܒden patent atağı

ADܒden patent atağı

ADܒden patent atağı

Gerçek Gazetesi
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Doğan Bozdağ, dünyanın en güçlü patenti olarak kabul edilen “Triadik Patent”in sahibi olmaya hazırlanıyor.
Geçtiğimiz yıl “Videoanoskop” adlı projesi ile Elginkan Vakfı tarafından Türk teknolojisine katkı sağlayan en iyi araştırmacı ödülünü alan Bozdağ, dünyada ilk ve tek olan bu projesiyle ulusal patentin yanı sıra Avrupa ve Çin patentini de almıştı. Prof. Dr. Bozdağ, ABD ve Japonya"yada yaptığı patent başvuruları olumlu sonuçlanırsa “Triadik patent”in sahibi olacak.
Prof. Dr. Ali Doğan Bozdağ"ın ulusal ve uluslararası kongrelerde ödül alan “Videoanoskop” projesi dışında “Bir Ameliyat Yastığı” ve “Laporoskopik Cerrahide Kullanılan Bir Ameliyat İğnesi” projeleri bulunuyor. Bozdağ, sadece genel cerrahi alanında değil, hayatın tüm alanlarında yeni buluşlar yapmak için de çalışma yürütüyor. Keşfetmenin hazzına vardığını ve bunun önünde yepyeni alanlar açtığını söyleyen Bozdağ, çok yakında tıp alanı dışında yaptığı patent başvuruları ile gündeme gelecek gibi gözüküyor. Gerek kendi alanında gerekse farklı alanlardaki meslektaşlarının buluş yaparak patent başvurusu yapmalarına da destek veren Bozdağ, bu konuda bir yayın da çıkararak patent başvurusu yapmanın tüm detaylarını ilgililerle paylaşmaya hazırlanıyor.
Prof. Dr. Ali Doğan Bozdağ, bilimsel literatüre yaptığı katkılarla da dikkat çekiyor. 33"ü yurtdışı toplam 75 yayını bulunan Bozdağ"ın, doçentlik sonrası 19 yayını bulunuyor. Doçentlik sonrası yaptığı bildirilerin 13"ünü uluslararası, 49"unu ise ulusal toplantılarda sunan Bozdağ, uluslararası bildirilerden 1"i sözlü, 12"si poster çalışması, ulusal bildirilerin ise 7"si sözlü, 42"si poster sunumu bulunuyor.
Uluslararası posterlerin 3"ünde, ulusal sözlü bildirilerin 5"inde ve posterlerin 13"ünde birinci isim olarak yer alan Bozdağ, bilimsel çalışmalarıyla biri yurtdışından toplam 7 kez ödüle layık görüldü. Bozdağ"ın bilimsel çalışmalarına 142 atıf yapılması ise bir başka dikkat çeken nokta. Atıfların 89"u SCI ve SCI expanded dergilerde yapılırken ikisi uluslararası toplam üç bilimsel kitapta yer aldı.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.