ADÜ ortopedik tümörlerin tedavisinde bölgenin açığını kapatıyor.
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), ortopedik tümörlerin tedavisinde bölgede önemli bir açığı kapatıyor.
Adnan Menderes Üniversitesi Kas İskelet Sistemi Tümörleri Konseyi, gerçekleştirdiği başarılı ameliyatlar ve tedavilerle adından söz ettiriyor. Prof. Dr. Alparslan Ünsal, Prof. Dr. Canten Tataroğlu ve Yrd. Doç. Dr. Ferit Tufan Özgezmez’in öncülüğünde kurulan Kas İskelet Sistemi Tümörleri Konseyi, ortopedik tümörlerin iyileştirilmesinde gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarıyla ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesini konusunda önemli bir cazibe merkezi haline getirdi.
Kas İskelet Sistemi Tümörleri Konseyi Kurucu Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Ferit Tufan Özgezmez, uyguladıkları Radyo Frekans Tedavisi (RFT) yönetimini bölgede rutin olarak gerçekleştiren tek hastane olduklarını söyledi. Konseyin kuruluşunu takip eden yaklaşık 1,5 yıllık süreci değerlendiren Özgezmez, gerçekleştirdikleri çalışmalardaki en büyük sıkıntının yanlış tanı veya eksik tedavi görmüş hastalar olduğunu ifade etti. Ortopedik tümörlerde tanı ve tedavi sürecinin zor olduğunu ve sıklıkla başka hastanelerde eksik tanı almış veya yetersiz tedavi görmüş hastalarla karşılaştıklarını belirten Özgezmez, “Üniversitemiz artık bu soruna çözüm olacak düzeye geldi. Nisan 2014 tarihinden itibaren üniversitemize başvuran hiçbir hasta tedavisiz kalmamıştır. En küçük iyi huylu tümörden en karmaşık kötü huylu tümörlere kadar geniş bir yelpazede tedaviler yapılmıştır” dedi.
TEDAVİLERDEKİ BAŞARI BÜYÜK ETKİ YAPTI
Gerçekleşen tedavilerdeki başarı oranının çevre illerden benzer rahatsızlıkları yaşayan hastalar üzerinde büyük etki yaptığını da sözlerine ekleyen Özgezmez, “Örneğin gerçekleştirdiğimiz bir çalışmada kötü huylu bir tümörü çıkarmak için yaklaşık 17 santimetre çapında kitleyi, hastanın bacağını kesmeden çıkardık. Böylece hasta hem hayatını ciddi anlamda tehdit eden tümöründen kurtulmuş oldu hem de bacağı kesilmemiş oldu. Yine gerçekleştirdiğimiz başka bir operasyonda 6 yaşındaki bir kız çocuğu bize topallama şikâyetiyle geldi. Yapılan tetkikler sonrasında sağ bacağında iyi huylu küçük bir tümör tespit ettik. Tümörü ameliyat izi kalmayacak şekilde nokta büyüklüğündeki bir yaradan radyo frekansla yakarak hastayı sağlığına kavuşturduk” dedi.
“RFT’Yİ RUTİN OLARAK YAPAN TEK HASTANE BİZİZ”
Osteoid osteomanın, radyofrekansla tedavisinin (RFT) Ege Bölgesi’nde yalnızca ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde rutin olarak yapıldığını da sözlerine ekleyen Yrd. Doç. Dr. Özgezmez, şöyle konuştu: “Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı kurumlar içinde sadece hastanemizde rutin olarak bu uygulama yapılıyor. Bizden başka bu uygulamayı rutin olarak yapan yok”
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.