18 yıllık özlemleri Miray bebekle son buldu
Çocuk sahibi olmak için yıllarca tedavi gören ancak bir sonuç alamayan 35 yaşındaki Yasemin ve 44 yaşındaki Bahri İldeniz çifti, Memorial Dicle Hastanesi Tüp Bebek Merkezi’nde dünyaya gelen bebekleriyle 18 yıl sonra çocuk sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı
İldeniz ailesinin tüp bebek tedavisini, Memorial Dicle Hastanesi Tüp Bebek Merkezi’nden Op. Dr. Uğur Değer gerçekleştirdi. Yasemin ve Bahri İldeniz, 18 yıl sonra anne baba olmaktan duydukları heyecanla, çocuk sahibi olmak isteyen her çiftlerin sabırlı bir şekilde tedavi sürecini yürütmesi gerektiğini söyledi. Çift, bebeklerine “Miray” adını verdi.
18 YILLIK BEKLEYİŞ
18 yıldır bebek özlemi çeken ve Miray’ın dünyaya gelmesi ile bu özlemi sona eren Yasemin İldeniz, tedavileri süresince hiçbir zaman ümitlerini kaybetmediklerini dile getirdi. Bebek sahibi olamayan ailelere de aynı şekilde umutsuzluğa kapılmamaları önerisinde bulunan İldeniz, “18 yıl boyunca bu mutlu anı yaşamak için bekledik. Bazen üzüldük, bazen doktoraların söyledikleri ile umutlandık. Gebeliklerim ne yazık ki mutlu bir doğum ile sonuçlanmıyordu. Düşükle bebeklerimi kaybettim. Tarifi imkansız acılar yaşadık diyebilirim. 18 yıl sonra ilk kez tüp bebek tedavisi görmeye karar verdik. Bir yakınımızın önerisi ile kendimizi Memorial Dicle Hastanesi Tüp Bebek Merkezi ve Op. Dr. Uğur Değer’e emanet ettik. Burada yapılan tetkiklerin ardından tüp bebek tedavisine başladık, tedavimiz sonrası sağlıklı bir bebek sahibi olduk” diye konuştu.
“TÜP BEBEK TEDAVİSİNDE MORAL DE GEREKLİ”
İldeniz çiftinin çocuk sahibi olma sürecini başından beri izleyen ve çiftin tedavisini gerçekleştiren Memorial Dicle Hastanesi Tüp Bebek Merkezi’nden Op. Dr. Uğur Değer ise, “Yasemin ile Bahri İldeniz 18 yıldır çocuk sahibi olmayı bekliyordu. Yasemin hanım uzun süre tedavi görmüş ancak gebelikleri düşükle sonlanmış. İldeniz çifti bize geldiklerinde hala umutlarını koruyordu. Tüp bebek tedavisi süresince psikoloji de çok önemlidir. İnanmak her şeyden önce gelir. İlk tüp bebek denemesinde başarılı sonuç elde ettik ve neticesinde sağlıklı bir kız çocuk dünyaya geldi. Ayrıca Miray bebek tüp bebek merkezimizin ilk bebeği, bu yüzden bizim için ayrı bir önemi var” dedi.
“GENÇ HASTALARDA BAŞARI ORANI YÜKSEK”
Tüp bebek tedavilerinde kadının yaşının, tedavi başarısı üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğunu ifade eden Op. Dr. Uğur Değer, “Tüp bebek tedavilerinde hastanın yaşı ne kadar gençse tedavi başarısı da o kadar yüksektir. 35 yaş sonrasında başarı giderek düşer. Bebek sahibi olamayan genç çiftler, mutlaka bir uzmana başvurarak bunun nedenini araştırmalıdır. Tüp bebek tedavisi gerekli görüldüğünde doktor tarafından önerilecektir. Tüp bebek tedavilerinde kadının yaşı, yumurta rezervi ve ileri üreme tekniklerinden hangisine ne kadar yanıt verdiği değerlendirilerek, tedavinin şekli ona göre belirlenmektedir” ifadelerini kullandı.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.