112 çağrılarının yüzde 93’ünü

112 çağrılarının yüzde 93’ünü

112 çağrılarının yüzde 93’ünü telefon sapıkları yapıyor



█ Gerçek Gazetesi
Aydın İl Sağlık Müdürü Kasım Çetin, 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde en büyük sıkıntılarının telefon sapıkları olduğunu belirterek, gelen çağrıların yüzde 93'ünün gereksiz yere yapılan aramalardan kaynaklandığını belirtti. Aydın'da 427 personel 51 acil yardım 19'u hastanelerde olmak üzer toplam 70 ambulans ile il genelinde insanlara acil sağlık hizmeti vermek için gece gündüz çalıştıklarını ancak telefon sapıkları yüzünden asıl görevlerini yaparken binbir zorlukla karşılaştıklarını belirten İl Sağlık Müdürü Kasım Çetin, 112 hatlarının gereksiz yere meşgul edilmemesini istedi.
Sağlık çalışanları olarak bütün gayretlerinin "Bir nefes de olsa sıhhatin devamı için" felsefesi ile devam ettiğini ve hizmetlerin sunumunda, iyileştirilmesinde emeği geçen başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere herkese teşekkür eden Aydın İl Sağlık Müdürü Kasım Çetin, özellikle 112 Acil Servis Hizmetleri'nin sunumunda telefon sapıkları yüzünden yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Merkezde-komutada, sahada ve 24 istasyonda 427 personelin fedakarca hizmet sunduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Kasım Çetin, ortalama 36 saniyede bir ihbar aldıklarını ve günlük yapılan 4 bin ihbarın 3 bin 700'ünün telefon sapıkları tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.
"ALO 112 ACİL SERVİS SESİNİ DUYMAK İSTEDİM"
Gereksiz yere yapılan çağrıların başkalarının canını tehlikeye attığı gibi bir çok zaman sinir bozucu olduğu da belirtilirken, bazı kişilerin sadece 'sesinizi duymak istedim' diyerek 112 Acil servisi aradığını belirtti. Gereksiz yere yapılan çağrıların aynı zamanda başkasının hakkını gasp etmek olduğunu belirten Aydın İl Sağlık Müdürü Kasım Çetin, "Komuta Kontrol Merkezine günlük ortalama 4000 çağrı gelmektedir. Çağrılar süratle değerlendirilerek yaklaşık 300 vakaya acil müdahalede bulunulmaktadır. Gelen acil çağrıların, Aydın merkezinde yüzde 98'ine ilk 10 dakikada, kırsal alanda ise yüzde 97'ine ilk 30 dakikada ulaşılmaktadır. Ortalama ulaşma sürelerimiz kentsel alanda 6 dakika, kırsal alanda 17 dakikadır. 2013 yılı içerisinde 60 bin acil vakaya müdahale edilmiştir. 2014 yılı Mart ayı itibariyle 9 binin üzerinde acil hastaya müdahale edilmiş olup, 2014 yılı sonunda bu sayının 70.000'i geçmesi beklenmektedir. 2013 yılında 14 vakamızı uçak ve helikopter ambulansla taşıdık. Amacımız, gayretimiz kaliteli hizmeti kesintisiz sunmak. Bizim hizmetimiz mazeret kabul etmez. Bu bağlamda 24 olan 112 Acil Sağlık Hizmeti İstasyon sayımızı en kısa zamanda 37'ye çıkarma gayreti içindeyiz. Hizmetin daha hızlı yerine getirilebilmesi için ne olur 112 Acil Servis hattını kimse gereksiz yere aramasın" dedi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.